Welkom op de Boven-Lo, een warm nest met een uitgesproken familiaal karakter.

Dit unieke karakter zit verweven in het DNA van onze school waardoor iedereen iedereen kent, van klein tot groot, van jong tot oud, van beneden tot helemaal boven. 

Blijf up-to-date

Praktisch

 

Kalender

Altijd de juiste data ter
beschikking. Check hier
onze online
koelkastkalender.
Alles terug te vinden
in één muisklik.

Contact

Hier kan je alles vinden om ons ... hoe kon je het raden ... te contacteren. Adres, telefoon, lesuren, mailadressen ...

Regels

Welke afspraken en wederzijdse rechten en plichten van de leerlingen en ouders staan erin? Dat kom je hier te weten. Klik op de knop!

Algemene Voorwaarden

Adres

Heidebergstraat 275
3010 Kessel - Lo

016 / 25 30 82
0486 / 108 106

GDPR

Het onderhouden van een pakket aan maatregelen om de kwaliteitsaspecten van de informatie zo maximaal mogelijk te garanderen.

KinderKuren

Wij staan met veel plezier en zorg in voor de voor- en naschoolse opvang op school. Ontdek hier over wie het gaat en wat ze allemaal uit hun hoed toveren voor onze kinderen.

Onze school

We geloven dat anderen ondersteunen, veel overleg, samenwerking en dialoog ervoor zorgen dat iedereen tot betere resultaten komt. Kinderen én leerkrachten verleggen dagelijks grenzen door elkaar uit te dagen en te helpen wanneer het moeilijker gaat.

Hoewel we hoog en droog gelegen zijn, staan we toch graag met onze beide voeten op de grond. Zelfontdekkend leren, outdoor-teaching, klasdoorbrekend werken en veel ruimte voor differentiatie zijn de bouwstenen waarmee we onze helden van de Boven-Lo elke dag weer willen laten groeien.

Op de Boven-Lo zijn we zeker niet vies van een beetje creativiteit, leuke activiteiten en gezelligheid en al helemaal niet van een feestje of gezellig samenzijn. Samen met een hele ploeg van enthousiaste leerkrachten, boeiende kinderen, ouders en sympathisanten bouwen wij dagelijks aan onze geweldig leuke #dorpsschoolindestad.


Onze visie

Ben je benieuwd naar onze visie op onderwijs en lesgeven, op hoe wij elke dag opnieuw met veel enthousiasme onze kinderen willen helpen groeien? Klik dan zeker even door naar onze visietekst.

Zo zien wij het.

Zorg op school

De brede basiszorg is de fase in het zorgcontinuüm waarbij de school vanuit een visie op leerlingenbegeleiding de ontwikkeling van alle leerlingen binnen de 4 begeleidingsdomeinen stimuleert door:

  • Een krachtige leeromgeving  aan te bieden
  • De leerlingen systematisch op te volgen
  • Actief te werken aan het verminderen van risicofactoren
  • Beschermende factoren te versterken
Ons zorgbeleid

Onze ploeg

ploeg (dev(m)meervoud: ploegen)

1. bij elkaar horende groep mensen
2. gezamenlijke spelers, leerkrachtenteam

Ontdek hen hier!

Geschiedenis

De kleuter- en lagere meisjesschool met speelplaats en het vroegere kloostergebouw met kapel (nu gemengde kleuterschool, feest- en turnzaal) werden gebouwd in 1901, één jaar na de inwijding van de kerk. In 1913 volgde de jongensschool met speelplaats ... 

Lees meer

Volg ons op Facebook!

De helden van onze school

Graaf in het verleden en verdwaal in ons foto-archief! Hier vind je de juiste foto's en leukste momenten doorheen de jaren van de Boven-Lo. Veel kijkplezier. Klik hier voor sfeerbeelden

(Het wachtwoord kan je via mail verkrijgen)

Nood aan wat ontspanning? Op deze pagina vind je heel wat educatieve spelletjes per leeftijd. Nooit te laat om te spelen ... Pagina met spelletjes

In tijden van Corona loopt niet alles zoals we echt willen. Deze website hebben we in het leven geroepen op jullie een klein beetje te ontlasten in tijden van lockdown. Hopelijk hoeven we dit niet meer mee te maken. Toch laten we jullie deze website graag ontdekken.

BOLOschaak (L1-L2-L3)

BOLOschaak (L4-L5-L6)

Onze ouderwerking

Zin om iets mee te doen voor of met de school, mee te denken of andere ouders te leren kennen?

Dan is de ouderraad waarschijnlijk iets voor jou!

Interesse, vragen of opmerkingen?
Laat het ons weten op Dit e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

En werp gerust eens een blik op onze facebookpagina

Ouderraad Boven-Lo
Powered by Elfsight